25 Mayıs 2010 Salı

Çilekli Tart



Malzemeler:

2 yumurta

4 yemek kaşığı şeker

1 kahve fincanı Portakal suyu

1 kahve fincanı sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

2 çay bardağı un

300 gr çilek

1 paket tart jöle

4 kaşık şeker ( Çilek üzeri için )

Yapılışı:

Şeker , yumurta yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.Portakal suyu ve sıvı yağ ilave edilir.un ve kabartma tozuda ilave edilip kaşıkla karıştırılır.Sıvı yağ ile yağlanmış tart kalıbına dökülür.175 derece ısıda pişirilir.Soğuduktan sonra ters çevirilerek, dilimlenmiş ve şekerlenmiş çilekler üzerine yerleştirilir.Pişirilen jöle üzerine dökülür.(Jölenin yapılışı alınan jölenin arka kısmında belirtilmiştir)

Biz yaptık beğenerek yedik.Umarım sizde beğenirsiniz.Çileğin tam mevsimi.Ve çok hafif bir tatlıdır.Afiyet bal şeker olsun yağ olmasın =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder